21 oktober 2024

Alle actuele Porthos-informatie op één plek

Porthos introduceert de Porthos BouwApp: een applicatie voor smartphone en tablet die snel allerlei actuele informatie geeft over het project en de werkzaamheden van dat moment. Het is het antwoord op de behoefte van belanghebbenden en belangstellenden om te weten wat er wanneer in het project gebeurt en wat daarvan voor hen de impact is. 

De realisatie van het Porthos-project is in volle gang. Momenteel zijn onze aannemers op meer dan tien plekken langs het tracé aan het werk. Zo wordt er zo’n 30 kilometer landleiding vanaf de Oude Maas tot aan de Maasvlakte aangelegd en zijn op de Maasvlakte diverse gebouwen van het compressorstationcomplex in aanbouw.

“We willen bewoners en werknemers in of nabij het havengebied de gelegenheid geven het  Porthos-project op de voet te volgen”, vertelt Esther Tibben, één van de drie omgevingsmanagers van Porthos. “We vinden het belangrijk alle betrokkenen tijdig en duidelijk te informeren over werkzaamheden die mogelijk invloed op hebben op de verkeerssituatie. Denk hierbij aan aankondigingen van wegafsluitingen, omleidingen of andere zaken die hinder kunnen veroorzaken. Met de BouwApp kan iedereen het project op de voet volgen en zich desgewenst abonneren op projectupdates.  Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om ons vragen te stellen over de projectvoortgang.”

Naast actuele informatie over werkzaamheden bieden we via de BouwApp ook achtergrondinformatie wat een duidelijker beeld geeft van de omvang en expertise die nodig zijn om het Porthos-project te realiseren. In de BouwApp kunnen bezoekers zelf aangeven welke gebieden of werkzaamheden relevant zijn. Desgewenst kunnen zij hierover pushmeldingen ontvangen.

De BouwApp is eenvoudig te downloaden via de App Store of Google Play. De onderstaande QR-code verwijst naar de juiste applicatie.